Зона свіжості
Спеціальний відсік призначений для тривалого зберігання свіжих продуктів. Температура в такому відсіку дещо нижча, ніж у самій холодильній камері, нерідко — близько нуля; тому його іноді називають "нульовою камерою". За рахунок таких умов продукти, поміщені всередину, зберігають свіжість протягом тривалого часу - до 3 - 4 діб. Щоправда, варто враховувати, що в залежності від моделі холодильника температура в нульовій камері може бути як близько 0 ° С, так і +1 ... 3 ° С, що впливає на продукти, що зберігаються.
Швидка заморозка
Режим форсованого заморожування, при якому температура всередині морозильної камери короткочасно знижується (аж до -24 °С, а то й -32 °С). Зазначимо, що швидке заморожування, як правило, потрібно включати заздалегідь (за кілька годин), час роботи в такому режимі обмежений, а автоматичне відключення є далеко не у всіх моделях; ці нюанси варто уточнювати окремо. Скриньки або зони «швидкого заморожування» в нашому випадку не вважаються такою функцією.
Швидке охолодження
Режим форсованого охолодження, у якому інтенсивність роботи холодильної камери значно підвищується. Варто враховувати, що швидке охолодження, як правило, потрібно включати заздалегідь і відключати через певний час, щоб уникнути перевантаження компресора; у деяких моделях вимкнення здійснюється автоматично, проте наявність цієї можливості не завадить уточнити окремо.
Динамічне охолодження
У холодильниках з динамічним охолодженням повітря всередині робочої камери рухається не за рахунок різниці температур, а за рахунок вбудованого вентилятора. Таким чином забезпечується рівномірний розподіл холодного повітря та однакова температура по всьому об'єму.